Боровец и Банско оглавяват британската класация на Post Office на най-евтините места,

...
Боровец и Банско оглавяват британската класация на Post Office на най-евтините места,
Коментари Харесай

Боровец и Банско – най-евтините ски курорти в Европа

Боровец и Банско оглавяват британската ранглиста на Post Office на най-евтините места, където може да се карат ски през идния зимен сезон.  

Класацията се прави въз основата на няколко съществени разхода за шест дни, измежду които са цената на въжен превоз карта, наемът на ски екипировка, какъв брой костват полудневни ски уроци, чаша кафе, чаша " Кока Кола ", чаша вино, бутилка бира и обяд край пистите. За Боровец сметките на британците демонстрират, че разноските за шест дни са 427,17 паунда, а в Банско - близо 499 паунда.

И въпреки да ни се желае да отправим оптимистичен взор към идващия сезон и туризма у нас, хотелиерите имат основателни доводи, че това може и да не се случи. Особено след последните ограничаващи ограничения.

" Интересът към България е доста огромен, чакахме доста мощен сезон, само че рестриктивните мерки, наложени от Министерството на здравеопазването, стопират записванията ", разяснява пред " Travel news " Димитър Попов, шеф на туроператора " Пенгуин травъл ".

Той изясни, че Англия е поставена от нашето здравно министерство в алената зона и у нас могат да влизат единствено имунизираните туристи с PCR тест, изработен до 72 часа преди идването.   " Няма логичност да слагаме PCR, откакто желаеме документ за имунизация. Просто британците няма да дойдат в България, а ще отидат в Австрия, Италия, Франция ", сподели Попов. В Обединеното кралство цената на един PCR е към 100 паунда, което за двама души или цяло семейство към този момент става голям разход.

Затова нашите хотелиери упорстват за влизащите у нас туристи да се разрешат и негативни антигенни проби, които са осезаемо по-евтини – към 20 паунда.

Все по-често чуваме, че ни чака тежка зима, а това е в положение да сложи под подозрение класацията на Post Office. Вероятно е цените да се вдигнат до тогава, а също така потребността от работна ръка в зимните курорти да стане още по-остра заради нежеланието на личния състав да се имунизира.  Осъществяването на контрола, свързан с ограниченията, също е противоречив, което може да откаже мнозина от ски отмора у нас.

Любопитно е, че след двата български курорта Боровец и Банско английската ранглиста на Post Office подрежда като нискобюджетни дестинации три италиански ски курорта - Бардонекия, Саузе и Сестриере. 

Представяме и цялостната ранглиста топ 10 на най-евтините ски курорти в Европа за 2021 година:

1. Боровец, България

2. Банско, България

3. Бардонекия, Италия

4. Саузе, Италия

5. Сестриере, Италия

6. Морзин, Франция

7. Ла тюил, Италия

8. Солдеу, Андора

9. Рука, Финландия

10. Елмау, Австрия
 5 места в България, които са съвършени за винен туризъм
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР